9/6 Vi kommer fram till Trinidad, Chaguaramas.

Seglingen under natten har gått bra. Som vanligt försvinner dock vinden när vi kommer intill nordkusten på Trinidad där delfinerna som brukligt välkomnar oss vid soluppgång.

Välkomnande definer.

När vi ska in genom Boca, sundet mellan Trinidad ”fastland” och den mindre ön väster därom drabbas vi av en kraftig motström. Den sätter 2,5-3 knop så det tar en stund att ta sig in genom sundet. Till slut är det värsta över och vi kan börja göra bättre fart igen.

Vi kommer in till Power Boats och tar en boj alldeles utanför deras brygga. Det är fredag mitt på dan och vi är osäkra om vi kan hinna komma på det torra idag. Om inte får vi vänta tills på Måndag. Först måste en hälsodeklaration fyllas i och godkännas. Tjejerna på kontoret på varvet hjälper oss med detta. Vi blåser upp dingen och jag paddlar in till bryggan och hämtar dokumentet som godkänts och skrivits ut. Sedan bär det av till immigration och tullen för ett par timmars ifyllande av papper.

Väl tillbaks i båten ropar jag upp Power Boats och till vår glädje kommer vi upp redan i dag och kan börja göra Trud i ordning för tiden hon ska ligga här under orkansäsongen.

Trud får vila under orkansäsongen.
Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *