2/5- 10/5 Lite socialt umgänge och förberedelser.

Under de här dagarna har vi träffat seglare som ska precis som vi ge sig av mot Azorerna.

Vi var ombordbjudna på Moana och dom till oss på sundowners.

Vi har också träffat ett par i stålbåten Bonnie där vi blev bjudna på middag. Vi återbördade gästfriheten med hamburgare i Truds sittbrunn.

Jag har hjälpt till med lite avstörning av Bonnie’s kortvågsanläggning så nu kan dom sända med i alla fall 60W utan att modemet ballar ur.

Jag passade på en dag när det var lite lugnt med vågor och vind att gå upp i masten och inspektera riggen. Det fick bli tidigt på morgonen innan turbåtarna till St. Barth och Anguilla vaknat eftersom dom inte tar någon hänsyn till ankarliggarna utan drar på full fart så fort dom lämnat kaj och drar upp ett himla swall. Sitter man i masttoppen när dom kommer for man runt som en vante där upp och riskerar att skada sig.

På vägen ner upptäcker jag något som jag först misstänker är en spricka i spridarkragen och fotograferar detta. När jag sedan förstorar bilden lutar jag åt att det handlar om en gjutrest. Jag skickar bilden till riggarna i Göteborg och dom håller med om att det inte är en spricka men menar att det är svårt att uttala sig utifrån en bild.

Gjutrest.
Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *