Är fotogen fotogen?

Till kvällen när vi skulle laga middag började spisen att konstra. Vi har en Taylor fotogenspis som då naturligtvis har fotogen som bränsle. På nätet hade vi hittat en firma som sålde 25 liters dunk och 208 liter fat med fotogen till ett bra pris. Vi beställde en dunk för att prova. Saken var att på morgonen hade skepparen fyllt på behållaren till spisen med den nya fotogenen. Vid tillagningen av middagen varierade lågan i styrka för att till slut slockna. Som tur var har vi en dieselkamin med kokplatta som var igång och på den kunde vi laga färdigt maten.

Efter maten tog vi itu med att försöka reda ut vad som var orsaken till att spisen slocknade. Vi misstänkte att det var något skumt med det nya bränslet och som tur var hade vi också en liter lampolja. Det blev till att sanera tanken och rören. Efter påfyllning av den enda litern fotogen med känd kvalitet tog det en bra stund innan lågorna brann som dom skulle men det var i alla fall bevisat att problemet härrörde sig till bränslet. Vi tar vägen igenom Marstrand och bunkrar ny camping fotogen.

Vi har en kall nordan att kämpa mot så det blir mestadels motorgång inomskärs. Vid femsnåret förtöjer vi i hamnen på Lilla Kornö.

Hamnen på Lilla Kornö.

Det här inlägget postades i Segling. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Är fotogen fotogen?

  1. Elny skriver:

    Det gick bra med äggtoddyn ändå väl? Kram

Kommentarer är stängda.