Till Grenå.

Idag blev det drag under kölen. Ett rev i storen innan vi går ut genom pirarmarna. Vi har SW 8-9 m/s men det är väldigt byigt. Det beror nog på att det kommer regnbyar runt oss. Vi klarar oss dock från några större mängder regn och stundtals har vi det soligt och fint.

När vi kommer fram till Grenå blåser det rätt bra. Vi går in i hamnen och söker en plats. Vår båt är rätt bångstyrig när det gäller att manövrera i trånga utrymmen. Speciellt med sidvind. På en av flytbryggorna står två tyskar och viftar och pekar vart vi kan lägga oss. Sidvind är det så det blir till att ta bra fart. Vi har nog aldrig dundrat in så fort mellan akterpållarna som vid detta tillfället. Här gällde det att våga. Pia fick lägga lovarts akterförtöjning innan hon sprang fram på fördäck för att langa förtampen till tyskarna. Hade hon missat aktertampen hade vi varit helt rökta. Skepparen hade fullt upp med att hantera roder, gasreglage och bogpropeller. Utan den hade det nog inte funkat. Lite senare kommer en dansk tvåmastare in som vi seglat ifrån rätt ordentligt. Han missar sin aktertamp och det blir lite kalabalik. Ett tiotal personer från diverse länder är inblandade i att få fatt på akterpålen. Efter en del palaver blir dansken förtöjd. Bland annat hoppar en holländare ombord på haveristen och lyckas slänga lasso runt en av akterpollarna. För insatsen ville han ha EUR 300. Bärgningsersättning i hamn? Det var nog ett skämt med en underton av anmärkning på deras bristande sjömanskap.

Sedan blir det middag ombord och därefter en grön på kroen.

Det här inlägget postades i Semester 2012. Bokmärk permalänken.