Vi blir erbjudna att gå upp i fyren.

Vi vaknar till en underbart solig morgon till skillnad mot när vi gick och lade oss då det ösregnade. Vi pratar med den trevlige hamnkaptenen Jens som undrar om vi vill gå upp i fyren. Det vill vi gärna så Pia och jag traskar upp till fyren och vidare upp till terninen. Det är en hänförande utsikt där uppifrån. Man ser Skagen och Frederikshamn och de små öarna runt Hirsholmen. Miljön här är väldigt avslappnande. Det finns många fågelarter här och det är ett väldigt liv från dom. Härligt att lyssna till. Ön är befolkad året runt och husen är mycket välvårdade.

Hus på Hirsholm.

Ett par av de välvårdade husen på Hirsholm.

Hirsholm Fyr.

Hamnen sedd från fyren.

Vy NW-vart.

Efter rundvandringen och fyrbesöket kastar vi loss och ger oss av. Vi går ut mellan småöarna och seglar upp till Skagen. Här ligger bara ett fåtal båtar och vi förtöjer i den inre hamnen. Normalt brukar vi lägga oss i Bottengarnsbassängen som brukar vara lugn från skräniga svenskar men nu är det off season.

Mycket plats finns det.

Det här inlägget postades i Segling, Semester 2012. Bokmärk permalänken.