Mycket att göra innan vi kommer iväg.

Det har varit lite mycket att stå i senaste tiden och därmed har det inte varit tid över för att skriva några inlägg på loggen. Hur som helst så lyckades vi lämna hemmahamnen den 20/6 kl 18:50.

Det sista som blev gjort samma dag var att byta olja på Hasses bil samt palla upp den. På Pias hade vi bytt på tidigare och också pallat upp den på bockar i garaget. Batterierna till de båda bilarna och de 2 batterierna till traktorn sattes på underhållsladdning för att inte sulfatera under den tiden vi kommer att långsegla.

Det är otroligt vad en båt av vår storlek sväljer i form av prylar. På något sätt finns det alltid lite plats för de där extra grejorna. Vi hade ju höjt vattenlinjen med 8 cm och det var nog tur det. Nu syns kanske 2-3 cm av bottenfärgen.

Vi hade bestämt oss för att gå till Utkäften strax söder om Marstrand och ankra för att vila upp oss efter allt ståhej innan avfärd. Nu blev det inte mycket till vila. Sjön gick in i viken så att man upplevde det som att man låg i en torktumlare. Jag gissar eftersom jag inte varit i en sådan när den varit igång. Förresten så har jag inte varit i en sådan när den stått still heller.

Efter väldigt lite sömn lämnade vi viken när det ljusnat vid 4-tiden och går norrut till Hättan.

20150620_185315

En trött skeppare och fru lämnar hemmahamnen för långfärdssegling.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Mycket att göra innan vi kommer iväg.

  1. Jonas skriver:

    Skönt för er! dock är jag lite förvånad över att du inte har legat i en torktumlare.
    med tanke på allt du har lagat genom åren.

Kommentarer är stängda.