30/9 – 3/10 Kurs mot Kanarieöarna igen.

I morse gav vi oss iväg söderut. Vi lämnade Quinta do Lorde vid 8’a tiden. Vi tänker gå raka vägen till Gran Tarajal som vi besökte på vägen hit och som vi tyckte mycket om.

Här har vi en film vi tog på vägen till Gran Tarajal som visar hur släpgeneratorn funkar. Den ger oss lite ström till batterierna, även på natten.

generator

Under de första dygnen har vi  jättefin segling men när vi närmar oss sundet mellan Lanzarote och Fuerteventura men efter 2 1/2 dygn minskar vinden och vi sätter gennakern innan solnedgång. Med den lyckas vi avhålla oss från att starta motorn tills vi kommer förbi Los Lobos. Sedan blir det motorgång resten av vägen ner till Gran Tarajal där vi lägger oss för ankar i viken halv 6 eftersom det fortfarande är mörkt. Det blir några timmars skön sömn innan vi anropar hamnkontoret och anmäler att vi vill komma in i hamnen.

Hamnkontoret på Madiera hade skickat mejl och meddelat att vi var i antågande. När vi startat motorn och skepparen är på fördäck för att lätta ankar hör Pia en smäll inifrån kajutan. VHF’en som är på piper hela tiden så den stänger vi av. GPS’en verkar att ha lagt av. Vi får undersöka detta när vi kommer i hamn.

Vi går in i hamnen och det visar sig att vi får en bryggplats vid sidan om Esbjörns båt. Den låg ju på land när vi var här sist.

 

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.