19/3 En underbar dag i sittbrunnen.

Idag har det varit den finaste seglingsdagen sedan vi lämnade Las Palmas. Varma goa vindar och vi har spenderat merparten av dagen ute i sittbrunnen. Sjöhävningen har varit sådan att båten tuffat på i ett bekvämt rörelsemönster så att det har varit enkelt att röra sig ombord. Nu till kvällen har detta som så ofta ändrat sig till att bli ett väldigt rullande. Av någon anledning inträffar detta i samband med solndegången. Vi har noterat detta många gånger. Riktigt vad det beror på har vi väldigt svårt att förstå.
Idag har det landat 2 nya flygfiskar på däck. De sägs vara väldigt goda att äta men de är ofta för små. Om det skall vara någon ide att ha dom till lunch eller middag får det nog vara en 7-8 st. och så många har aldrig hoppat ombord på en och samma dag.
Idag har skepparen stått för både frukost och lunch. Frukost är normalt men lunch brukar han inte engagera sig i förutom att bistå med en eller 2 händer för att se till att saker och ting inte drattar iväg genom kajutan när båten studsar och hoppar i sjöhävningen. Nu skall vi inte bli altför beundrande inför skepparens lunchbestyr för det handlade om att värma 2 st. färdigpizzor med lite extra tomat och mozzarella i stekpannan.
Dygnsdistans idag 123 Nm, 620 Nm kvar till ekvatorn.

Mot kvällen får vi en fantastisk solnedgång filmad nedan.

Det här inlägget postades i RadioBlogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på 19/3 En underbar dag i sittbrunnen.

  1. Elny skriver:

    Låter skönt att ni kan vara ute mer. Mysigt att läsa om er. Hur tillagar man flygfisk?

  2. Kjell o Lena skriver:

    Hej!
    Oj, ni är ju en bra bit på väg. Kollade just er position. Snart dags att fixa utstyrseln till dopet, ja det vid ekvatorn.
    Glöm inte kramarna
    Kjell o Lena

Kommentarer är stängda.