1/11 Ett litet dieselläckage.

Idag när vi skulle byta olja/filter på motorn upptäckte vi att det hade läckt lite diesel som nu hade samlats under motorn. Efter lite efterforskning visade det sig att boven fanns vid bränsleslangen som går mellan pumpen och finfiltret.

Här ser man att slangen ”svettas” ganska ordentligt.

Dieselläckage.

Vi försökte köpa en sådan slang här i Chaguaramas och vi hittade en återförsäljare på granngården. Carol Cove, marinan öster om oss. När vi förklarade vad vi ville ha började mannen fråga var båten fanns någonstans. Konstigt tyckte vi. Vad spelar det för roll ?

Sedan insåg vi att han var tänd på att få göra jobbet också och inte enbart leverera delen. Nåväl, han lovade att ringa oss vilket naturligtvis inte hände och efter ett par dagar beställde vi på nätet i stället från en firma i USA.

Här i Karibien finns det något som heter eZone som skeppar prylar från Florida till alla öarna här. Kan man visa att man är ”Yacht in transit” förvinner tull och moms. Enda kruxet är att man måste gå till tullen och lösa ut godset och där visa skeppspappren.

Så länge eZone sköter sig med klassificeringen av mottagaren funkar detta kanonbra. När väl prylarna anlänt till Florida är dom här på oftast 2 dagar.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.