2/11 Förhör.

Idag hade vi bokat intervju på amerikanska ambassaden. En av de anställda här på marinan var jättesnäll och skjutsade oss till ambassaden och vi var där en stund innan 10 som var den utsatta tiden.

Efter att vi kommit in fick vi slå oss ner och vänta tills det blev vår tur. Vi var ordentligt taggade med mängder av dokument som visade att vi hade starka bindningar till Sverige och att vi därmed inte hade för avsikt att med ett turistvisa försöka bli kvar i USA.

Det blev något av ett antiklimax. Damen på andra sidan pansarglaset konstaterade att vi pensionerat oss och frågade vad vi hade arbetat med och lite om våra barn och om dom bodde i Sverige. Sedan var det klart och hon meddelade att våra visa var godkända.

Det är nämligen så att om man kommer med kommersiellt flyg eller kryssningsfartyg så behöver man inget visa eftersom Sverige är med i så kallad ”Visa Waver Program”. Då räcker det att man fyller i en deklaration innan man kommer fram och lämnar över den till immigrationspolisen. Detta gäller dock inte oss eftersom vi kommer med egen båt. Då var vi utanför boxen igen.

Nåväl nu har vi fått våra B1/B2 visa som gäller i 10 år till det facila priset av US$ 160 per styck. Nu slipper vi i alla fall att fylla i något dokument om vi skulle resa in till USA per flyg.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 2/11 Förhör.

  1. Elny skriver:

    Skönt när saker går lättare än man tror.

Kommentarer är stängda.