22/1 Vi fortsätter till Bequia.

Vi seglar den korta sträckan från Tobago Cays upp till Port Elisabeth på Bequia idag.

Att segla uppåt i kedjan av öar är svårare ända tills man kommer till Martinique. Man har ström som sätter västvart med kanske 1 knop och så blåser det ofta från nordost. Det blir till att ha seglen hemskotade så mycket det går och ibland blir man tvungen att göra något slag ändå.

Ovanför Martinique böjer kedjan av öar av åt nord och sedan mot nordväst så då blir det enklare att segla uppåt. Idag lyckas vi klara seglingen utan slag så vi kommer fram vid 3-tiden på eftermiddagen.

Bequia är lite intressant för dom har rätt att fånga val här. Det görs i öppna valbåtar med handhållna harpuner så som man fångade val för 100-150 år sedan. Ett riktigt vågspel. Man har rätt att fång upptill 4 valar om året. Vissa år lyckas man inte fånga någon.

Här följer lite bilder från Bequia.

Ankringen här på Bequia.

Lite soppa och en öl.

Affärsgatan i Bequia.

Helt plötsligt hörs ett väldigt plaskande runt båten. Pia tittar ut och ser en massa fiskar som jagar andra fiskar. Småfiskarna försker gömma sig intill vår båt.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.