2/2 På väg till Martinique.

Idag skall vi gå norrut ända till Martinique som är en fransk ö och till och med en del av EU.

I går var vi och hämtade den ny hatten till Vera, vårt vindroder. Vi hade bett om att få sytt ny duk till henne. Visst blev hon fin ?

Veras ny hatt.

Efter frukost beger sig skepparen in till byn för att utföra 2 viktiga uppgifter. För det första måste vi checka ut från St. Vincent och Grenadinerna och för det andra skall det köpas en stor kastrull så att vi kan koka languster framöver.

När man legat still på ett ställe en längre tid lyckas man alltid plocka fram en massa prylar och det tar en stund att få båten sjöstuvad. Även dingen och motorn skall lyftas upp. Luften i dingen måste släppas ut och den skall surras på däck.

Det tar en stund även om mycket var gjort dagen innan vi skulle ge oss iväg.

Vi kommer iväg halv 10 och det kommer att bli nattsegling för vi kommer att gå förbi både huvudön St. Vincent och St.Lucia ända upp till Le Marin på Martinique.

Vi kommer fram till sydkusten innan det ljusnar och när vi är på väg österut längs kusten ser jag på radarn ett flytetyg som rör sig snabbt. Det har inga lanternor och ingen AIS. Då var det fint att kunna använda de nya radarfunktionerna med ARPA. Efter att jag markerat målet kan jag se att det är bra fart på det. 30 knop. Jag gissar att det var en vattenskoter med någon på som var på väg hem efter ett långt nattsudd.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.