21/12 Mot julbordet på Bequia.

Man får ju inte ankra på Mystique utan måste ta en av de bojar som finns i viken. Avgiften gäller för 3 dygn och idag är tredje dagen vi är här så vi hade bestämt att vi skulle gå idag om inte vädret sade något annat.

Det är väldigt vackert här men ganska skvalpigt och bojen har en förmåga att studsa in i fören när vi försöker sova så det kändes skönt att ge sig av.

Vi kommer iväg strax efter 13 och det blir en härlig slör till vi kommer fram till västra udden som skall rundas innan vi kan gå in i Port Elisabeth som hamnen heter på Bequai. Då kommer regnet med massor av vind. Vi rullar in genuan och går långsamt mot ankringen samtidigt som vi gör vatten och fyller tankarna.

Väl framme hittar vi en sandplätt där vi fäller ankaret och efter att ha snorklat och kollat konstateras att ankaret nästan helt grävt ner sig i sanden vi hittade. Här förekommer det kraftiga fallvindar och ankarbotten är inte den bästa men vi känner oss trygga med greppet vi har.

Efter några timmar kommer också Moana in och ankrar en liten bit om styrbord.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.