18/12 Vi går till Mystique.

Mystique är en privatägd ö för ”The rich and famous”. Här håller världens celebriteter till när dom vill vara sig själva och slippa paparatsifotografer och idoler som jagar dom. De mest kända är nog Mick Jagger och prinsessan Margret.
Tidigare hade också David Bowie ett semesterhus här. Det finns ett 100-tal villor och priserna ligger från 10 millioner dollar och uppåt. På ön finns också en flygplats som endast kan operera under dagtid då där inte finns några landningsljus. Banan är också kort och kan bara användas av en och tvåmotoriga propellerplan. Detta betyder att när besökarna tar sina privatjet från olika platser på jorden är de tvungna att ställa det på Saint Vincent och därifrån ta en luftskyttel till Mystique. När vi ligger här är det en jämn ström av plan som kommer in för landning.

Vänner till oss satt förra året vid bordet intill Mick Jagger när dom besökte Basils Bar en kväll.

Vi lämnar vår ankringsplats här i Saline Bay nästan exakt klockan 8 på morgonen och när vi kommit förbi stiltjen bakom de höga norra kullarna på Mayreau får vi fin gång och lyckas nästan hålla rakt på vår destination. Vi har valt denna dag att ta oss till Mystique då det är prognostiserat att vi skall ha lite mer ostliga vindar än vad som är normalt och det blir då lite enklare att nå ön eftersom vi annars hade haft vinden mer emot. Strax ser vi också att Moana som varit ute på Tobago Cays senaste dygnet ligger lite framför oss och måste ha avgått nästan samtidigt. Det blir till slut ett litet slag för att nå in i viken Britannia Bay.

Vi är framme vid klockan 12 och efter att pratat med hamnkaptenen visar det sig att vi kan ta vilken ledig boj vi önskar. Perfekt tycker vi som väljer en så långt in och så nära dingydocken som möjligt. Efter en stund kommer hamnkaptenen och tar lite uppgifter från oss och berättar att vi inte kan röra oss utanför området där ”främlingar” har tillträde eftersom ön är packad med celebriteter nu under jul och nyår.

Ankringen i Britannia Bay.

Vi sjösätter dingen och tar oss iland för en öl på Basils Bar.

En öl på Basils Bar.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 18/12 Vi går till Mystique.

  1. Jan-Eric skriver:

    Trevligt att följa er segling.

    Gott nytt År från oss på s/y Magda.

Kommentarer inaktiverade.