18/1 Indian River.

Igår bokade vi en guidad tur med Andrew upp i Indian River. Detta är den enda floden som man kan ta sig upp genom med båt. De andra har forsar och vattenfall. Efter vägbron får man inte använda motor utan guiden är tvingad att ro/paddla.

Andrew ror.

Det var väldigt vackert men till skillnad mot före orkanen Maria så är floden ännu inte övertäckt av träden. Tidigare var det som att färdas i en tunnel. Mycket jobb har lagts ner för att rensa upp i floden så att man kan erbjuda turister denna färd.

Floden är väl mest känd för att man här spelade in delar av Pirates of the Caribbean 2.

Indian River

Det får bli en hel del bilder denna gången. Trädens rötter är lite speciella.

Ovanliga rötter.

När vi är på väg uppför floden gör Andrew oss uppmärksam på en vadare som väldigt långsamt försökte överraska en krabba som bor i hålor på strandkanten.

Krabbjagare.

Vi ser också en Kungsfiskare bland träden.

Kungsfiskare.

När vi kommit upp så långt det går nu efter orkanen finns här en trädgård. Där springer det omkring en ödla som jag lyckades fånga på bild. Det fanns inte tid att kolla i sökaren så jag fick skjuta från höften men han fastnade i alla fall.

En ödla.

Här fanns också en bar som serverade hempressad juice. Nåja, det råkade vara rom i den också och det var den godaste rum punch vi någonsin smakat. En med kokos och en med passion.

Baren längst upp i floden.

Så bar det av nedåt igen och då fick vi se en Leguan i trädet ovanför.

Leguan hona.
Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 18/1 Indian River.

  1. Elny Hansson skriver:

    En spännande och vacker miljö. Spännande att se allt det vackra på riktigt kan jag tänka mig. Inga mygg ?Tänk att man kan få sig en drink mitt i djungeln också. Skratt.

Kommentarer inaktiverade.