29/1 Vi seglar vidare till Antigua.

Vi lättar ankare lite efter klockan 6 på morgonen för att segla de 42 distansminuterna upp till English Harbour. Vi låter dingen ligga i och bogserar den. Det är mestadels fin vind och vi kommer fram och ankrar i yttre ankringen ungefär klockan 2.

Skepparen tar dingen in till customs and immigration för att checka in oss. Efter en stund är han tillbaks till båten och då visar det sig att grannbåten och Trud har varit på väg att stöta ihop trots att det såg bra ut när skepparen lämnade båten.

Tydligen beter sig Trud och den andra båten sig helt olika med ström och vind. Eftersom vi ankrat sist flyttar vi oss utanför den andra båtens svängradie. Efter det är det lugnt även om vi ser att den beter sig väldigt konstigt.

Under kvällen kommer en av deltagarna i Atlantic chalange in. Detta är en tävling för tokstollar som har fått för sig att det riktiga sättet att ta sig över Atlanten är att ro hela vägen. Det är en tävling som anordnas av Whiskeytillverkaren Talisker.  

Det smälldes en del fyrverkerier när de gick över mållinjen. Vi låg alldeles vid linjen så vi fick uppleva detta firande på nära håll.

Fyrverkeri vid målgång.

Nedan kan ni se en film av hur det såg ut. Filmen håller inte internationell klass utan är lite darrig på slutet.

Roddbåtarna som rotts över Atlanten.
Närbild på roddplatsen.
Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.