5/2 Vi går till Saint Johns för att bunkra fotogen.

Vi behöver fylla på lagret med fotogen och vi hade hört oss för i English Harbour var man kunde få tag på det. Vi fick information om att man kunde köpa fotogen inne i huvudstaden Saint Johns vid marknaden.

Vi avseglar klockan 10 och är framme efter ett par timmar. Viken där man kan ankra är ganska liten och här ligger redan 2 båtar som verkar vara lokala.

Första ankringsförsöket resulterar i att vi kan fiska upp 2 plastpåsar. Dessa hindrade ankaret från att få fäste. Efter att vi gjort rent ankaret lyckas vi få ordentligt fäste.

Saint Johns är en hamn där många Lyxkryssare utgår ifrån som kan ses på bilderna nedan.

Vy från viken där vi ankrat.

Vy från viken där vi ankrat.

Här finns ingen dingebrygga men efter lite efterforskning hittar vi ett ställe där vi kan lägga vår ”moped” och dessutom låsa den. Skepparen kvistar iväg och kollar upp var fotogenen befinner sig samtidigt som Pia passar båten. Efter lite promenerande hittar han en bensinstation, går in och frågar var man kan köpa varan vi är ute efter.. Det säljer vi här men bara mellan 8 och 12. Jag undrar då vad klockan är och som svar får jag att den är 1.

 Jag förklarar situationen. Att vi redan klarerat ut och kan inte vänta tills i morgon. Jag kryddar med att jag vill köpa 25 liter. Ok då, kom tillbaks med dunkarna så fixar vi det. Vad bra, tack så mycket.

Tillbaks till båten och stuva ner dunkarna och Pia i dingen. Vi kommer fram till bensinstationen och där finns en fotogenpump. Den ser ut precis som en vanlig bensinpump på vilken bensinstation som helst. Vi fyller dunkarna. Det blir 7 stycken och nästan exakt 30 liter.

På mätaren står det 30 dollar. Jag antar att det är US dollar. Alltså ungefär 270 kronor och 9 kronor liter vilket vi tycker är billigt. Det visar sig sedan att det inte är US utan EC-dollar. Det betyder att inte kostar mer än 3 kronor litern. Fruktansvärt billigt.

Trotts att det nu blir 30 kilo att bära tillbaks till båten går det lätt med ett sådant kap.

Inköpet.

Vi vill inte ligga kvar här utan går för motor ut till en vik i närheten för att nästa dag segla vidare upp till Barbuda.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.