7/2 Vi tänkte åka på en utflykt och se på fregattfåglar.

Eftersom det nu verkade som sjön håller sig lugn bestämmer vi oss för att stanna kvar ett tag här.

Vi anropar en guide som skall kunna ta oss över den grunda lagunen som finns på andra sidan strandremsan här. Jag har tidigare frågat en amerikansk båt som ligger en liten bit bort om dom var intresserade av att följa med. Det skulle då bli lite billigare eftersom minsta kostnad är för 4 personer. Jodå kvinnan är på men båda ska in till huvudstaden först och vi bestämmer att vi träffas vid bryggan på insidan lagunen där guiden bestämt att vi skulle plockas upp klockan 2.

Vi tar oss iland lagom för att mötas vid bryggan. När vi är på väg dit ropar en kvinna vid huset att hundarna kommer att döda oss. Mot oss rusar 5 aggressiva bestar som visar tänderna. Jag gör mig stor, armarna utåt uppåt och kroppen lutad framåt som om jag går till motattack samtidigt som jag skriker allt vad jag kan. Dom dämpar sig något men snart går dom till attack igen.  Som tur är har jag kikaren i sitt fodral med en rem som gör att jag kan börja svinga den frenetiskt. Jag lyckas träffa en av hundarna hårt i skallen och den linkar tillbaks till sin matte. De andra hundarna tvekar då och vi lyckas retirera till dingen, sjösätta den och ta oss därifrån.

Detta var en skrämmande upplevelse som vi inte villa att någon annan seglare skall bli lurad till att uppleva. När vi kommit tillbaks till båten försöker jag få kontakt med guiden men det verkar som att han inte vill prata med oss. Andra som ropar på honom får svar.

Efter ett tag kommer amerikanskan förbi och berättar att hon försökt lägga till med sin dinge vid bryggan men då kom hundarna och hoppade i vattnet för att ge sig på henne så hon fick fly därifrån.Kvinnan på bryggan hade sagt, ”Yeah they are going to attack you.”

Jag tycker vi behöver lite lugnande så vi bjuder in dom till en sundowner så vi kan prata av oss. Det blir en mycket trevlig sittning och vi diskuterar ditten och datten.

Lång sandstrand.

Inte många på playan idag.

Nedan ser vi huset där hundarna attackerade oss.

Resorten som förstördes i orkanerna.

Den amerikanska båten. Eller snarare var besättningen till hälften amerikansk och till andra hälften engelsk.

Den amerikanska båten.

Vy norrut.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.