8/3 Ingen vila ingen ro.

Vi fortsätter sträva västerut. Vi har närmare 50 Nm att tillryggalägga idag. Vi får fin segling längs Puerto Rico’s sydkust.

Vi tar vägen förbi viken där vi anar att Andante ligger och ropar på dom men får inget svar. Vi ropar också på den svenska båten Kerpa som vi kan se på AIS’en men får inget svar där heller.

Vi fortsätter förbi och lite senare ropar Andante på oss. Det visar sig att besättningen på Kerpa sitter i Andantes sittbrun och de har sett oss och först undrat vad det är för en segelbåt men inser snart att det är vi och kallar på oss. De tänker ligga kvar en dag till för att till kvällen uppleva ett ljusfenomen som tydligen skall förekomma strax intill viken de ligger i.

Vi kommer fram till Puerto Real på Puerto Rio’s västsida lite efter klockan 15. Här verkar det vara dålig ankarbotten. Rena lervällingen så ankare och kätting blir väldigt nerskitade. Även däcket blir grått av leran. Efter ett antal försök tar vi tjuren vid hornen så att säga och plockar fram vårt reservankare och 5 meter extra kätting. Ett 16 kilos CQR som vi sätter framför vårt ordinarie Delta-ankare. Det handlar alltså om att vi tandemankar. Nu har vi 32 kilo ankare och vi sitter som berget.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.