9/3 Skepparen på sjöräddningsuppdrag.

Vi sitter inne i kajutan när vi hör röster på väldigt nära håll. Det brukar man inte göra när man ligger för ankare. Det visar sig vara en överbefolkad motorbåt som fått motorproblem.

Jag frågar då om dom tycker att jag skall sjösätta vår dinge som vi nyss har hissat och bogsera in dom till stranden. En av damerna tycker att jag skall göra så. Jag lossar linorna till den och släpper ner den i vattnet. Det är inte helt lätt att bogsera en båt från en dinge eftersom p.g.a om man fäster bogserlinan i aktern är det väldigt svårt att styra. Det är därför som bogserbåtar har ”dragkroken” placerad mitt i båten.

Om jag skall placera draget mitt i jollen betyder det att jag måste hålla bogserlinan i handen högt så att inte motorn interfererar med linan. Man får bra muskler av detta men det är samtidigt en ganska statisk belastning så man klarar inte en alltför lång transport.

Pia filmar spektaklet.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

1 svar på 9/3 Skepparen på sjöräddningsuppdrag.

  1. Bo Sundestrand skriver:

    Det är säkert bra träning Hasse, mer än bara lyfta GT glas hela kvällarna!

Kommentarer är stängda.