24/3 Färden fortsätter.

Idag lämnar vi marinan i Santiago de Cuba. Vi ville komplettera matförråden lite granna så vi lämnade en lista till hamnkaptenen och sedan kom leveransen till brygga.

Vi hade beställt ägg potatis bananer och apelsiner.

Äggen och potatisen var ok. Däremot var bananerna och apelsinerna övermogna eller i vart fall inte förstasortering. Billagt var det inte heller. För det vi köpte betalade vi säkerligen mer än en månadslön för en kuban.

Här ser vi de tvivelaktiga bananerna.

Sekunda bananer.

Vi kommer iväg vid 7-tiden på morgonen och det blir segling hela dagen och hela natten. Andante ligger kvar då Åsa skall flyga hem till Sverige i morgon och Roy kommer att segla ensam till Havanna där vi skall mötas om vi inte stöter på varandra tidigare.

Efter ungefär 24 timmar kommer vi fram till Cabo Cruz och vi går in innanför revet och ankrar. Vattnet är bedårande vackert.Efter att vi gjort i ordning kojar vi men det dröjer inte länge förrän vi får besök av Guarda Frontera som vill komma ombord och kontrollera våra papper. Suck, vi som precis hade gått och lagt oss efter att ha varit vakna hela natten. Hur mycket vatten har vi. Har vi sattelittelefonen och att den var plomberad. Det var en massa andra konstiga frågor också men de har jag numera förträngt.

Pia filmar platsen där vi ligger ankrade. Platsen kan tyckas oskyddad men vi ligger innanför revet som ger sjölä åt det öppna havet.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.