31/3 Påt igen.

Vi drar iväg på morronen. Det går fint ända till mörkrets inbrott. Då nästan stannar vi. Från att ha gjort 5-6 knop gör vi nu inte mer än strax över 2 över grund. Vi har en fruktansvärd motström.

Att få så stark motström och speciellt när natten närmar sig är sååååå frustrerande.

Framåt 2-tiden på natten har vi lyckats ta oss närmare ön Isla de Pinos och kommit ur den värsta strömmen. Vi gör nu i alla fall nästan 4 knop. Vi söker oss än längre norrut efter Isla de Pinos och efterhand minskar strömmen så att vi kan prestera nästan 5 knop.

Det tar oss hela nästföljande dag och halva natten att ta oss fram till Maria la Gorda. Vi ville då sova och bestämde oss för att gå in dit och ankra för att få några timmars sömn. Vi ankrar en bit ifrån resorten som finns här för vi vet att de vill ha betalt om man ankrar i närheten av den.

Vi somnar gott klockan halv fyra på morgonen och vaknar av att någon snirklar runt båten och vill ha kontakt med oss. Vi vet vad det handlar om och låtsas som om vi sover stenhårt. De ger sig strax tillbaks till resorten.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.