2/4 Vi smiter.

Efter att vi blivit uppvaktade medans vi låtsade att vi sov och ”delegationen” återvänt till resorten drar vi upp ankaret och ger oss iväg. Att vi skulle betala för att vi ankrar och får 5 timmars sömn utan någon som helst motprestation finner vi enbart löjligt så något dåligt samvete för att vi gör som vi gör känner vi absolut inte.

Det är dåligt med vind så det blir motorgång. Efter ett tag ser vi ånya en välkänd båt på AIS’en. Det är naturligtvis Andante. Roy har inte vilat så som vi gjort och kom iväg senare än oss då han skulle bunkra diesel innan han gav sig iväg.

Det blir i alla all ingen nattsegling innan vi kommer fram till marinan i Los Moros. Vi blir anvisade en plats på utsidan av piren. Utsidan är ok om det inte blåser från ost.

Under kvällen/natten händer just det som inte är så bra. Att det blåser upp från NO. Hamnkaptenen kommer ner i pyjamasbyxorna och rekommenderar oss att flytta båten och vi tycker nog själva att det inte ser så bra ut där vi ligger även om vi har dämparna på linorna. Vi lösgör oss och m.h.a. 5 gubbar med träklykor, bogpropeller och maskin har vi inga problem att ta oss från kajen och kan gå runt piren och lägga oss utanför en fiskebåt. Här ligger vi nu väldigt skyddade och kan sova lugnt.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.