14/4 Vi lämnar Kuba för segling mot USA.

Vi lämnat bryggan vid halv ett och går bort till kajen där myndigheterna håller till.

Där förtöjer vi och vi får ombord en kvinna med mycket långa lösnaglar, Hon går igenom och då visar det sig att dessa attribut är minst sagt opraktiska om man skall söka igenom en båt. Jag får till exempel hjälpa henna att dra ut lådorna i vår byrå. Naglarna skulle bottnat i urtagen och hade med säkerhet lossnat från fingrarna.

När pappren är ifyllda vill hon ta sig en titt på cyklarna igen. Heeelt otroligt. Vi måste precis som när vi anlände hit till Havanna plocka upp alla segel, kapell åror till dingen, sittbrunnsbord och en massa annat smått och gott innan vi kan få fatt på cyklarna som ju ligger längs ner i stuven.

Vad tror dom ? Kanske att vi sålt/gett bort cyklarna så att någon kuban kan använda dom för att ta sig till USA ? Efter att hon sett att vi har de 2 cyklarna kvar ombord och att de har samma kulör som när vi anlände så är vi klara och kan ge oss av.

Vi går ut ur hamnen vid 8:a tiden längs den bojade leden och sätter segel.

Det blåser ganska lite och vi går så högt bidevind vi kan och gör cirka 4 knop. Efter ett tag ökar vinden och vi gör bättre fart. Vi håller fortfarande så mycket österut vi klarar. När klockan närmar sig 4 på eftermiddagen har vi avverkat lite över 30 Nm och nu lägger vi om kursen lite mer mot nord för att försöka fånga Golfströmmen.

Efter ett tag kommer vi ut i den och ser att farten ökar till drygt 6 knop.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.