7/11 With a little help from my friend.

Medans vi var hemma har vi fått levererat reservdelar till ankarspelet och nu kunde jag montera ihop det med nya lager och tätningar. Sedan skulle överdel monteras på däck och motorn under däcket. För att komma åt måste en stor del av inredningen i förpiken monteras ner så det tar en stund. Det måste ju också vara klart innan man skall koja.

På Trud har det suttit en pollare akter om ankarboxen. På den har det suttit ett fäste för det löstagbara kutterstaget. Problemet med denna pollare har varit att den är tillverkad av en teakstock vilket medför att om man har överspolande sjöar ett längre tag så dras det ner vatten genom de sprickor som blir efter att solen torkat trät.

Jag hade gjort en ritning på en ersättare i rostfritt i stället. Vår gode vän Sture i Missy var väldigt hygglig och svetsade denna konstruktion och idag var det dags att montera denna pjäs. Jag hade mätt en massa gånger för att vara säker på att konstruktionen skulle passa. Jag ville ju använda de gamla hålen för fastsättning av den nya pollaren. En bieffekt blev också att dynorna i förpiken fick plats utan att de blev tilltryckta av pollaren.

Här ser vi den nya rostfria pollaren.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.