6/11 Det är kallt.

Det är så kallt att spannen med sötvatten som vi har stående i stittbrunnen har fått ett tjockt islager. Man fick knacka hål på isen för att få vatten till äggkokningen. Det gick i alla fall väldigt fort att kyla äggen med isvattnet efter kokningen.

Solnedgången kvällen innan. Det är molnfritt och då blir det en utstrålning och väldigt kallt. Vi har det i alla fall gott i kajutan där kaminen är igång dygnet runt.

Idag har vi också tagit ut batteriet till EPIRB’en. Den har nu överskridit tiden då det skall ersättas med ett nytt. Hållbarheten är 5 år och för att vara säker på att den skall fungera enligt specifikation måste batteripacken bytas. Jag hade hittat en firma i New York som fixade det för en betydligt lägre kostnad än vad jag funnit på andra håll.

Det är ju lite vanskligt att pilla med en sådan här mackapär. Man vill ju inte förorsaka att ett sjöräddningsuppdrag drar igång så innan jag skruvade isär nödsändaren hade jag informerat JRCC i Göteborg om vad jag ämnade göra och att dom skulle betrakta ett larm som falsk om de fick ett sådant från vår EPIRB.

Dessutom så fanns det väldigt lämpligt en container på varvet här som jag fick använda. Den utgör ju då en faradays bur och skulle förmodligen inte läckt ut radiosignalerna till satelliterna även om jag skulle råka trigga larmfunktionen i processen. Jag lyckas montera ut batteriet och Pia är snäll nog att släppa ut mig när jag bankar på dörren.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.