17/11 Rödtjut är lite krasslig.

Vi plockade fram vår dammsugare för att städa upp lite och då visar det sig att den bara suckar lite när man trycker på strömbrytaren. Vi tror att det är glapp någonstans. Pia får för sig att om man rycker i snabeln. Rödtjuts alltså, så går den igång.

Sjukvårdaren i form av skeppare tar sig en titt på Rödtjut och konstaterar efter en del mätningar invärtes att det verkar inte som att det skulle vara någon allvarlig sjukdomsbild.

Han kan nämligen ställa följande diagnos. När man startar Rödtjut drar den så mycket ström att vår omformare tycker att detta var lite väl mycket last så den bryter strömtillförseln. Efter en liten stund, 10 sekunder kanske, så aktiverar omformaren utgången igen med en boost så att den klarar strömrusningen som uppträder när dammsugaren startar. Därefter går dammsugaren hur fint som helst.

Det var bara att montera ihop Rödtjut nu när vi förstod hur det fungerade. Att Pia fick för sig att den startade om man joxade med dammsugarslangen var nog en villfarelse och att den startade då, var bara en tillfällighet.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.