19/11 Sjösättning

Idag blir det sjösättning. Travelliften kommer efter lunch och vi blir sjösatta.

När vi väl kommit i vattnet försöker jag starta motorn. När jag skall lägga motorreglaget i snabbtomgång visar det sig att det har korroderat fast så att det inte går att röra spaken. Motorn startar i alla fall men det går ju inte att lägga fram eller back.

Förbannat. Vi hade bytt reglaget till ett nytt för 7 år sedan men tydligen är dessa rena skiten. Vi lånar bilen och åker iväg till West Marine men de har ingen hemma utan de lovar att ha den i butiken dagen efter så vi beställer en sådan.

Vi har ju lite annat att stå i så vi monterar och underslår storen och den nya genuan, monterar sprayhood och fixar med alla linor som måste till för att kunna segla.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.