24/11 Äntligen under segel.

Efter frukost går vi bort till en närliggande marina vid namn Chesapeake Cove Marina. Dom har nämligen diesel vilket inte Deltataville Yacht Center inte har. Vi har ju använt en hel diesel eftersom vi kört vår kamin så mycket. Det har i all afall varit väldigt skönt att kunna ah den igång eller snarare helt nödvändigt. Utan den vet jag inte om vi klarat att sova i båten.

Efter tankning går vi ut genom kanalen och sätter segel. Vi har fin segling ner till Phoebus. Under seglingen kör vi också igång watermakern och fyller tanken med nytt fint vatten. Jag tycker den beter sig lite skumt. Trycket verkar variera p ett sätt som jag inte känner igen. Mer om det senare.

Så här klär sig Pia. Det är inte så varmt.

Mycket kläder.

Vi kommer in i viken och ankrar så långt in som vi kan för att få så mycket sjölä som möjligt.

När i kollar under durkarna ser vi att där finns en hel del vatten. Efter lite felsökning konstateras att förfiltren till watermakern läcker. Vi får ta en mer ingående titt i morgon. Detta förklarar varför trycket varierade när vi gjorde vatten tidigare.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.