25/11 Vi ligger kvar och meckar med watermakern.

Idag blir det till att plocka ut filterpacketet till watermakern för att se om vi kan göra någonting åt vårt lilla problem med de läckande filtren. Filtren sitter långt in i styrbords förliga sittbrunsstuv och man behöver plocka ut ganska mycket grejer.

Efter demontering visar det sig att de ventiler som det är meningen att man skall använda om man vill byte filtren i filterbehållarna är nästan helt upplösta. Vilken skit. De verkar inta att ha tålt saltvatten. Jag se ingen möjlighet att få dessa täta. Man skulle nog kunna få dom att inte läcka vatten men då skulle vattnet passera filtren utan att filtreras och så kan man ju inte ha det.

Isärplockade filter.

Vi konstaterar att vi måste skaffa ny filter hållare. De får bli när vi kommer lite längre söderut så nu gäller det att hushålla med vattnet.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

1 svar på 25/11 Vi ligger kvar och meckar med watermakern.

  1. Jan-Eric Nårdal skriver:

    Hej.
    Vi följer er på er resa. Kul. Men det verkar som om ni har annan tideräkning. I Sverige är det snart februari.

    Magda

Kommentarer är stängda.