2/12 Lite fix i väntan på bättre vindar.

Vi ligger här i Phoebus och väntar på att väder och vindar skall bli sådana att det blir lite trevligare att segla sista sträckan upp till Deltaville. Vi har inte så värst bråttom utan kan vänta några dagar. Under tiden passar vi på att fixa med lite reparationer.

På sistone har jag märkt att motorlarmet inte ljuder som det ska när man vridit nyckeln till driftläge. Det har inte känts så bra eftersom om oljetrycket skulle försvinna och man då inte omedelbart blir uppmärksammad om detta så kommer motorn att förvandlas till en järnklump eller möjligtvis ett bojsänke.

Att köpa ett ny originallarm var, tyckte jag alldeles för dyrt så jag hade beställt skrikor på Ebay för en spottstyver. Jag monterade loss larmet och sågade itu det nedanför gängorna, tog bort det gamla membranet och limmade dit det jag köpt på Ebay.

Nytt membran monterat.

Efter montering fungerar larmet igen.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.