17/10 – 21/10 Montering av Aquadriven.

Nu skulle Aquadriven monteras. Jag hade ju tidigare plastat ett 1 cm tjockt laminat som skall utgöra skott vari den ska sitta. För att det ska bli exakt rakt mot stävlagret väntade jag med att kapa propelleraxeln utan trädde på lagret på axeln och monterade axeln i den gamla klämkopplingen på backslaget. Före detta hade jag naturligtvis riktat in axeln noggrant genom att justera motorfästena. Jag kunde nu fästa tryckskottet på lagret och plasta fast det och det hamnade ju då exakt rätt.

Fastplastat tryckskott.

Efter detta kapade jag axeln till rätt längd och monterade knän samt toppcoatade det hela. Varpå lagret och drivaxeln kom på plats.

Aquadriven på plats.
Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.