12/10- 16/10 Sista bulten lossas.

Efter flera timmars värmande med värmepistsolen i flera omgångar lyckas vi, jag och Sture få loss den sista trilskande insexbulten som håller backslaget.

Jag fick hålla på flera dagar med detta lilla projekt. Vi skulle nu försöka lossa bulten efter att jag gymnastiserat den genom flera värmecykler. Sture och jag låg invikta på var sida om aktre delen av motorn och Sture drog allt vad han orkade. (Han är stark) Plötsligt sa det knack. Vad var det undrade Sture oroligt. Bulten lossade väl svarade jag och det hade den faktiskt gjort. Stor lycka.

Undre insexbulten som inte ville ge med sig.

Efteråt gjorde jag rent backslaget genom att spola det invändigt med diesel. De gamla insexbultarna ersattes med nya av rostfritt.

Efter rengöring och monter av backslaget.

Under tiden håller Sture på att byta utgående lager i reduktionsbackslaget som hade totalhavererat. En mängd kulor i lagret kunde vi helt enkelt inte hitta. De måste ha malts ner av kugghjulen. Någon annan förklaring kan jag inte tänka mig. De kan inte tagit sig ur backslaget. Det har varit tätt för ingen olja har försvunnit.

Det havererade lagret i reduktionsbackslaget.

Petra har varit här en kort sväng och levererat ett nytt Aquadrive som ska installeras.

Aquadriven som Petra hade med sig,
Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.