5/3 – 12/4 Vi är i Sverige.

Under dessa 5 veckor har vi tillfälle att träffa våra barn och vår nya familjemedlem Leo som föddes 26: Januari. Vi har alltså blivit farföräldrar medans vi var i Las Palmas.

Vi passar också på att få vår tredje eller fjärde vaccindos beroende på om man väljer att tro på kartan eller verkligheten. Det var ju så att vi fick vår verkliga tredje dos i Las Palmas men se det kan inte registreras så att det visas på ett svenskt vaccinpass.

Den verkliga fjärde dosen såg vi till att få minst 14 dagar före avfärd till USA dit vi nu kan och tänker ta oss. Efter den verkliga fjärde dosen visar det svenska vaccinationsbeviset (kartan) att vi fått 3 doser. Vad ska vi med EU undrar man när man inte kan samordna ens en sådan sak.

Vi förbereder och skaffar en massa prylar som vi vill ha med oss till Trud. Vi har ju 220V ombord medans alla apparater i USA går på 110V så vi får bl.a. ta med oss en ny induktionshäll från Sverige. Figursågen och överhandsfräsen packar vi också ner. Vetextraser har vi nu till förbannelse. Tydligen hade vi med oss mängder förra och förrförra gången så nu har vi så många att vi inte vet vart vi ska stuva undan alla dessa. För att inte tala om novalucol. Det hade vi också glömt att vi hade i överflöd. Vi kan nog äta sådana i förebyggande syfte i flera år.

Ni förstår att det lätt kan bli övervikt. Den 12/4 hämtar den förbeställda taxin oss och vi blir körda till Landvetter och flyget till New York via Amsterdam.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.