12/5-14/5 I New York.

Vi landar i New York på eftermiddagen samma dag som vi lämnade Sverige. När vi kommer in i ankomsthallen är det den värsta kö vi varit med om. Till och med värre än den vi fick uppleva i Orlando tidigare. Det tar 2 1/2 timma innan vi kommer fram till båset där pass och inresehandlingar ska granskas. Kön ringlade sig fram och tillbaks och avstånd mellan passagerarna var knappast 2 meter som det står på alla skyltar på andra ställen på flygplatsen att man ska hålla. Avståndet var snarar 1/2 meter. Här fanns passande nog inga skyltar om att hålla avstånd.

När vi kommer fram till officeren i båset vet han inte riktigt hur han ska behandla oss. Myndigheten vill veta var man kommer att bo någonstans men eftersom vi bor på vår båt så är vi 2 udda individer och tjänstemannen måste stänga butiken och springa iväg till någon som har bättre koll på hur man hanterar sådan konstiga individer som oss. Efter ett tag kommer han tillbaks och utför sina plikter och vi kan komma vidare till bagagebandet för att hämta våra väskor.

Vi hade beställ en transfer från flygplatsen till stället där vi skulle bo under dagarna här i New York men eftersom det tagit sådan tid i kön i ankomsthallen syntes ingen chaufför med skylt i hand så vi fick ta en taxi i stället.

Ingen chaufför.

Vi har en adress dit vi skall och det skall skickas en portkod så att vi kan öppna och komma in till vårt boende men dessa skickas så sent att vi inte kunnat få denna innan vi lämnade Sverige och i USA funkar inte våra svenska telefoner så vi har ingen kod. Detta ställer till det av naturliga skäl. Vi lyckas få tag på en granne som hjälpsamt kontaktar ägaren av lägenheten och vi lyckas ta oss in där vi ska bo. Senare när vi får tillgång till WiFi ser vi att koden skickats på mail några timmar innan vår ankomst men detta blir ju ett slags monument 22.

Vi hade tänkt turista lite grann här men när vi vaknar dagen efter så har Pia drabbats av en förkylning och är ganska matt så vi ser till att hålla oss i lägenheten i stället.

Skepparen lyckas inköpa en amerikans telefon så att vi i alla fall kan surfa och ringa när vi kommer att lämna lägenheten och New York.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.