23/7 – 25/7 Segling mot Newport.

Vi lättar ankar efter frukost och seglar ut ur Chesapeake Bay och in i Atlanten, Till kvällen har vi ett kraftigt åskoväder akter om oss. Åska är alltid otrevligt när man befinner sig i en liten båt på havet men m.h.a. radarn kan vi ha koll på det och ser att det håller sig på behörigt avstånd.

Under sista natten ska Pia skölja ett äpple under sötvattenskranen men det kommer inget vatten. Skepparen kollar nivåmätaren på färskvattentanken och kan konstatera att den är tom. Vid inspektion av kölsvinet visar det sig att allt det fina watermakervattnet som nyss befann sig i tanken numera befinner sig där. Vi får dumpa det utsidan och det går otroligt snabbt med den nyinstallerade elektriska länspumpen.

Vi har haft hyggligt med vind dessa dagar men när vi närmar oss vår destination blir vi tvungna att ta till motorn. Vi kommer in till Newport strax efter soluppgång och ankrar upp på den dedicerade ankringsplatsen.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.