26/7 Framme i Newport.

Jag ringer till Customs and Border Protection och meddelar vår ankomst. Officeren säger att han ringer tillbaks lite senare för att få reda på alla uppgifter för att vi ska bli inklarerade.

Vi kojar men det blir inte någon värst lång sömnperiod. Officeren ringer strax efter 8 och jag lämnar alla uppgifter. Det blev bestämt att vi ska träffas nästa dag för att betala och signera dokumenten.

Lite senare ringer vår OCC Port Officer här i Newport och meddelar att AIS’n anlänt och att hennes partner snart kommer ut med paketet till oss där vi ligger ankrade. Vilken service.

Under eftermiddagen gör vi nytt vatten och provar att trycksätta vattensystemet och konstaterar att en slang hoppat av på varmvattenberedaren. Slangen återmonteras med 2 slangklämmor för säkerhets skull. Nu ska väll allt vara frid och fröjd. Nää, nu stoppar aldrig pumpen trots att inget vatten läcker ut någonstans. Förbannat, varför ska det vara så här när man kommit i hamn efter en flera dagars segling och man inget hellre vill än att slappa och ta igen sig.

Nä, här får man ta nya tag i stället för att ta igen sig. Pumpen demonteras och görs ren. Pumphus och ventiler borstas rena och pumpen återmonteras. Nu så ska det väll fungera.

Nä, pumpen jobbar på men verkar inte få vatten att bygga upp tryck med. Inte förrän jag sätter munnen till kranen och hjälper den genom att suga fram vatten till den så börjar den pumpa och bygga upp trycket och till slut stanna.

En fot och en demonterad pump.
Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *