21/9 Mot Maine.

Det blåser från NW men det ska komma en vindkantring till SW sent i kväll. Därför blir det en lite konstig väg till Maine. Detta medför att vi får gå mot SSW till att börja med. Detta känns ju lite fel men på detta vis skaffar vi oss höjd inför det kommande vinskiftet.

Nedan kan man se hur väderroutern tycker att vi skall segla och så gör vi.

Detta visar sig stämma perfekt. Närmsta vägen är sällan den snabbaste. När vindkantringen inträffar slår vi och börjar ta oss mot USA. Till en början innebär det rakt nordlig kurs men under natten vrider vinden mot SW och vi ligger med lätthet upp till den tilltänkta destinationen. Under sennatten och morgonen ökar vinden, helt enligt prognos och vi flyger fram i ca. 7 knop.

Anledningen till att vi drar iväg till Maine är att orkanen Fiona är på väg mot Nova Scotia och vi vill skaffa oss lite större säkerhetsavstånd till henne. Vi räknar ändå med att vi kommer att få känna av höga vindhastigheter trots att vi kommer att befinna oss i Maine när orkanen landar i Nova Scotia om ett par dagar. Man kan säga att vi har haft lite tur som fått ett väderfönster som kan ta oss bort från orkanens kraftigaste påverkan.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.