11/10 Motorgång till Old Lyme.

Idag lyste vinden med sin frånvaro men vi hade fin medström mot vår tilltänkta destination. Nja, i alla fall nästan ända fram till infarten av floden som vi skulle ta oss upp en bit i.

Norra udden på Block Island.

Väl inne i floden gick det minst sagt trögt. 2 knop motström är inte så kul. Dessutom fanns där en järnvägsbro som var i nedfällt läge. Där låg en annan segelbåt och väntade medans vi närmade oss bron. Lyckligtvis öppnar dom bron strax innan vi når fram så det blev ju inte någon extra väntan på den.

Efter järnvägsbron fanns en vägbro med 24 m fri höjd. Pia blir nervös och vill inte titta när vi går under så hon går in i kajutan. Vår masttopp är ca. 16 m ovan vattnet så det fanns god marginal men sitter man i sittbrunnen är det väldigt svårt att avgör hur det ska gå. Det ser alltid ut att vara väldigt mycket mindre marginal än vad det i själva verket är.

Strax norr om vägbron ankrar vi för natten på 4 m djup.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.