13/10 Tidig avgång.

Vi lämnar bojen strax innan soluppgång. Det gäller att tima tidvattnet rätt. Vi kommer att ha medström nerför floden och ska komma ner till flodmynningen precis när strömmen byter riktning. Då skall vi kunna åka med i 6 timmar västerut.

Järnvägsbron är i nerfällt läge och jag ropar på brovakten ett par gånger innan han svarar. Vi har ju kraftig medström och jag vill inte komma för nära innan jag ser att bron öppnas. Strömmen sätter med 2 knop och vi är beredda att kunna ankra om så behövs. Skulle maskin lägga av är det enda möjligheten att få stopp på båten så att den inte åker in i bron.

Det blir ett varv en bit uppströms från bron innan bron öppnas och vi kan fortsätta mot flodmynningen.

Idag har vi frisk vind från syd så det blir ordentlig fart. Vi gör över 7 knop hela dagen och kommer fram till Huntington Harbor på Long Island vid 3 tiden och ankrar strax norr om ett ofantligt boj-fält.

Många tomma bojar.

Det knäppa är att det ligger inga båtar förtöjda vid någon av bojarna. Deras enda funktion är att förhindra möjligheten att ankra i området.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.