15/10 Till Port Washington.

Ingen vind, inga segel. Idag blir det en kort sträcka för motor till Port Washington. Endast 20 Nm.

Vi är inte så tidigt iväg eftersom sträckan är kort och kommer fram klockan 14. Enligt information på ”Active Captain” ska här finnas gratisbojar som kan utnyttjas av gästande båtar. Man ska enligt utsago kunna ligga vid dessa gula bojar 1 dygn utan att betala.

Vi förtöjer vid en av de 20 gratisbojarna och skepparen ringer in till kontoret för att registrera vår ankomst. Då visar det sig att de inte alls är gratis. Vi skall betala för dagen vi kom, alltså idag och om vi ligger kvar längre än till midnatt blir det en ny dags betalning.

Alltså, $35+$35=$70, ca. 800 kronor. Behöver jag säga att det överstiger vår budget ? Vi släpper bojen och gör som vi brukar. D.v.s. ankrar en bit utanför fältet med de ”gratis” bojarna.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.