18/10-19/10 Nattsegling söderut.

Vi lämnar vår ankringsplats precis när solen går upp. Det blir motorgång någon timma tills vi rundat Sandy Hook och kan sätta segel och lägga kursen söderut.

Det blåser från land och vi håller oss nära land för att få bekväm segling utan en massa swell. Vi har radiokontakt med Tortuga som startat tidigt och gått genom New York nu på morgonen.

Till middag blir det pannkakor med kanadensisk lönnsirap. Väldigt gott.

Pannkakor.

Det blir mestadels bra med vind och vi gör fin fart för halvvind. Vi gillar inte nattsegling något särskilt men längs USA’s ostkust här finns inte några bra ställen att angöra för att kunna dagsegla. Pia får i alla fall några timmars sömn när jag packat in henne i täcke och filt. I.o.m. att båten kränger och förseglet skapar ett övertryck går det inte att ha igång kaminen.

Vi kommer fram till Delaware Bay 2 timmar innan soluppgång. Vi hade avtalat med Tortuga att vi skulle ankra i Lyme som stället på södra sidan vid infarten till bayen heter men nu blåser det ordentligt från NW och platsen är ganska grund så jag vill inte gå in och undersöka hur förhållandena egentligen ser ut så vi revar genuan till ett minimum och börjar kryssa fram och tillbaka utanför i väntan på dagsljus. Efter en stund tycker vi att det är tokigt att göra så och sedan upptäcka att det inte är något ställe som duger. Därför fortsätter vi i stället upp i bayen.

Vi tar oss upp till ett ställe som heter Bivalve ca. 20 Nm upp i Delaware Bay. Det är lite trixit att ta sig in till ankringsplatsen men allt går fint och vi kan lägga kroken på ett ställe som först visar sig lite guppig men när tidvattnet efter någon timma lugnat ner sig blir det helt lugnt.

Det blir tidigt kojande och vi sover väldigt gott.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *