26/11 Svårt att komma härifrån.

Vi har anlitat en meteorolog som specialiserat sig på väderprognoser för seglare och framförallt långseglare. Han heter Chris Parker och vi har haft en dialog med honom om när det kan var lämpligt att ge sig av.

I morse fick vi ett mail med förutsättningarna för att lämna härifrån Norfolk för segling direkt till Karibien. Det skulle nog gå fint att ta sig ut och över Golfströmmen men längre fram i veckan kommer det en kallfront ut från USA’s ostkust och tillsammans med den och ett högtryck längre åt nordost skulle vi få 5 m vågor och 40 knop vind. Detta hade vi säkert klarat eftersom det skulle blivit medvind och medsjö men det hade blivit väldigt tröttande eftersom vi bara är 2 personer ombord.

Det ser väldigt mycket bättre ut efter nästa kallfront som passerar senare i veckan. Tyvärr blir det nog alltför lite vind senare halva sträckan till Karibien. Däremot ser det i nuläget ut att kunna bli en näst intill perfekt seglats till Bermuda som vi fick ställa in tidigare.

Beslut om hur det blir tas senare i kommande vecka. Vi tar oss nog ner genom ICW till Beaufort som är ett lite bättre ställe att ge sig av ifrån.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *