25/11 Äntligen kan vi ge oss av.

Nu på morgonen kunde vi lämna Deltaville. Vi tänker gå ner och ankra strax norr om Norfolk och avvakta 2 dagar då förhållandena är goda för att korsa Golfströmmen. Den sätter med 4 knop är utanför och man vill inte ha vind mot en sådan ström. Det kan då bli mycket otrevligt eller t.o.m. farligt med korta branta vågor.

Vi lämnar alltså USA på Söndag morgon. Efter ett dygn ungefär ska det blåsa från SV till W och då ska vi vara förbi Golfströmmen. Därefter går vinden över till N vilket ju är bra eftersom vi ska sydvart. Det krävs alltså lite timing för att det ska bli bra. Enda kruxet är att vi kommer förmodligen att få ordentligt med vind. upp till 30 knop och 40 i byarna de första dygnen men man kan inte få allt. Nu kommer vinden att vara med oss så det går säker fint. Bra fart blir det nog.

Utfarten från Hamnen.
Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *