En skön dag i Attrup.

Under tidig kväll igår började det att blåsa från ost och vi började att skvalpa där vi låg på ostsidan av Livö. Vi bestämde oss då för att gå vidare. Det fick bli Attrup som vi besökt 2 gånger tidigare. Vid Aggersundsbron agerade vi enligt reglementet. N Flaggan var hissad och det tutades en lång och en kort signal (N i morsealfabetet) minst 0.5 Nm före bron. När vi passerade vinkade brovakten glatt oss. Han hade nog skoj åt vårt ambitiösa signalerande. Dagen efter tar vi det lugnt och vädret är varmt och skönt. Enda uppståndelsen idag är när ett gäng danska grabbar kommer in för att förtöja sin segelbåt. Märkligt nog bestämmer dom sig för en plats där det ligger en eka längs med pontonbryggan. Inga problem. Man flyttar den så är saken biff. Nästan i alla fall för de har tydligen varit oaktsamma när de bärgat storen. Fallet har de tappat så att det hänger vid spridaren. Inte bra. De försöker att  förlänga sin båtshake med en åra, men detta räcker inte tillräckligt högt. Skepparen på TRUD kan inte hålla sig i skinnet utan plockar fram vår båtshake som man kan förlänga rejält och tar med sig denna samt en rulle silvertejp och spatserar iväg till de nödställda. Problemet löser sig efter diverse viftande med de ihoptejpade båtshakarna. På kvällen äter vi en superb middag på hamnkaffet.

Här fiskas det storfall.

Det här inlägget postades i Skottlandssegling 2011. Bokmärk permalänken.