Tråkig motorgång till Hals och lite segling till Hau.

Efter frukost ger vi oss av. Ostanvind naturligtvis. Motström naturligtvis. Väldigt vad allt är emot oss idag. Vi satte oss inte i leran så vi rör i alla fall på oss men det går inte så fort. Annars är vädret fint. När vi tagit oss fram till Hals och gått ut en bit i Kattegatt sätter vi genuan för att segla den korta sträckan upp till Hau. Infarten blir lite dramatisk. Djupet mellan pirarmarna är endast ca. 2 meter och det går en del sjö p.g.a. pålandsvinden från ost. Båten sticker 1.55 meter så det kan inte varit mycket till godo när vi gick in. Man får sikta ordentligt för öppningen är inte bred, 25  meter kanske, inte mer. Väl innanför så lugnar sjön ner sig. Vi lägger oss långsides kajen. Den pizza vi så retsamt blev snuvade på i Peterhead äter vi idag i stället. Mjukglass till efterrätt.

På väg ut från Hals. Grundområden man bör undvika.

Det här inlägget postades i Skottlandssegling 2011. Bokmärk permalänken.