18/4 Demontering av Aquadrivens lager.

För att kunna byta lagret behöver några delar demonteras. Det är inte helt uppenbart hur det ska gå till utan jag korresponderar med Rodahl och får all hjälp jag behöver. Jag vill verkligen inte skada någonting eftersom vi då blir kvar här tills nya delar kan skickas och transporteras hit.

För att ta bort drevflänsen monteras en utvändig C-clip loss. Jag råkar ha en speciell tång för det så det är enkelt. Sedan kan jag knacka loss drevflänsen.

Drevflänsen demonterad.

Därefter ska muttern som är låst med en låsring knackas loss. Låsringen är markerad med rött i bilden. Det tar en bra stund och ett väldigt knackande innan muttern är demonterad.

Muttern demonterad.

Nu är allt som går att demontera utan en press klart.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.