19/4 Det är bra med bekanta.

Vi har lärt känna en svensk grabb som ligger ankrad en bit akter om oss. Det fina är att han jobbar på Volvo Penta här inne på varvet. Jag frågade honom om dom möjligen hade en press. Jodå det hade dom och han hade hört sig för om jag skulle kunna låna den för att byta lagret på Aquadriven. Jodå det går fint.

Det lustiga är samtidigt att grabben träffat Petra i Las Palmas så efter lite prat erinrade han sig vem hon var.

Nåväl, tillbaks till vårt lilla problem. Vi hade bestämt att träffas i verkstaden klockan 9 nu på morgonen men detta blev förskjutet till klockan 11. Pia och jag tar dingen in till dingebryggan och går upp till Volvo Penta men där finns ingen personal. Efter en liten stund kommer det en fransos och frågar om jag behöver använda pressen. Jo det behöver jag svarar jag och han visar mig hur man manövrerar den.

Sedan går det hur smidigt som helst och klämkopplingen med sin axel kommer ur. Jag har med mig en tång som vi införskaffat dagen innan och med den demonteras C-clipen som håller lagret.

Upp med lagret i pressen så åker lagret ur. Alltihop tar runt 10 minuter.

Allting demonterat.

Nu väntar vi bara på paketet med reservdelarna som ska anlända i morgon. Senaste beskedet är att det tagit sig igenom tullen och befinner sig nu i Forte France.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 19/4 Det är bra med bekanta.

  1. Elny skriver:

    Oj vad mycket ni har o göra. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *