3/5 Vi lämnar Martinique.

Igår var vi inne på marinan och tvättade och checkade ut och idag lämnade vi Le Marin strax före klockan 9.

På väg.

Tidigare hade vi tänkt gå till Bequia men efter lite eftertanke bestämde vi oss för att gå direkt till Tyrell Bay som tillhör Grenada. Då slipper vi en in och en utcheckning. Dessutom är Bequia som tillhör St. Vincent och Grenadinerna inte någon favorit. Ön har på senare tid drabbats av kriminalitet och ankarbotten är ganska dålig.

Vi funderade ett tag på att gå på ostsidan av öarna men bestämde oss för att låta bli på grund av all sargassotång som ansamlas där. Det är illa nog med den som flyter i sunden mellan öarna och som har en benägenhet att sätta sig i vindrodret så att man måste rensa det med jämna mellanrum.

Vi har fin segling under dagen men när vi kommer i lä av St. Lucia dör vinden och vi får hjälpa till med motorn.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.