4/5 Motström på natten.

När vi sent på natten kommer ner till sydudden på St. Lucia drabbas vi av en kraftig motström. Strömmen sätter emot som värst 3,5 knop. Det är en sträcka av ungefär 25 Nm som vi behöver ta oss över för att komma till ett område med bara 0,5 knop. Gör man bara 1,5 knop över grund tar 25 Nm rätt lång tid. Nu lättar strömmen gradvis så frampå förmiddagen är det värsta över och vi börjar göra god fart igen.

Under förmiddagen passerar vi St. Vincent och Tobago Keys. Vinden har under dagen ökat och vridit lite emot men vi klarar ändå att ligga upp till västra udden på Cariacou och kommer in till ankringen vid 14-tiden. Det blåser 20 knop (10 m/s) när vi fäller ankaret.

Vi är rätt trötta och bestämmer att vi låter den gula flaggen hänga kvar tills i morgon. D.v.s. vi checkar inte in idag utan pumpar upp dingen och monterar motorn imorgon så att skepparen kan ta sig in till Immigration och tull för att utföra det formella.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.